ZwangerFit

ZWANGERFIT

FIT ZIJN EN FIT BLIJVEN, TIJDENS EN NA DE ZWANGERSCHAP

Ben je zwanger? En wil je graag blijven sporten tijdens je zwangerschap, maar weet je niet zo goed hoe. Wil je begeleiding en coaching op het gebied van fit zijn en blijven tijdens de zwangerschap. Wil je naast trainen van conditie en houding ook ontspanning en je fitter voelen? Wil je tips en tricks over de bevalling en de invloed van houding, ontspannings- en ademhalingstechnieken. Dan zijn de ZwangerFit lessen iets voor jou! Onder begeleiding leer je vanaf 12 weken zwangerschap alles wat je wilt weten om je goed op de bevalling voor te bereiden en eventuele klachten tijdens je zwangerschap te voorkomen. ♥ 

DOEL VAN DE ZWANGERFIT LESSEN

Het doel van de ZwangerFit lessen;

  • Verantwoord bewegen om klachten te voorkomen en de belastbaarheid te verhogen tijdens en na de zwangerschap, met een programma op jouw eigen niveau; 
  • Jij leert te vertrouwen op jouw lichaam, het vergroten van je lichaamsbesef en/of het verbeteren van je lichaamshouding;
  • Behoud en/of herstel van de algemene fitheid (conditie);
  • Minder problemen tijdens de zwangerschap en de bevalling;
  • Preventie voor eventuele bekken- en bekkenbodem problematiek en beheersing van de bekkenbodenspieren; 
  • Kennis en toepassing van verschillende ontspannings- en ademhalingsoefeningen. 

Dit draagt uiteindelijk bij tot een betere uitgangspositie voor de bevalling. Waardoor je langer mobiel en zelfredzaam kan blijven. Een optimale conditie zorgt voor preventie van onnodig ziekteverzuim, het voorkomen of beperken van rugklachten, bekkenproblematiek, incontinentie klachten en een sneller herstel na de bevalling. 

 

Voorafgaand aan deelname aan de lessen vindt er een telefonische intake plaats. Deze bestaat uit het invullen en doornemen van een vragenlijst. 

De ZwangerFit lessen bestaan uit 10 actieve lessen, deze worden gegeven op een buiten locatie in Hilversum. Er wordt gebruikt gemaakt van eigen lichaamsgewicht, oefenmaterialen en de natuur. De les staat in het teken van behoud van herstel van de conditie, mobiliteit en fitheid tijdens de zwangerschap. Speciale aandacht is gericht op de coordinatie, stabilisatie en spierversterking van spieren rondom het bekkengebied en de bekkenbodem. De les wordt afgesloten met ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en/of mobiliteitsoefeningen. Alle oefeningen zijn gericht op het individu, op deze manier blijf je actief bezig op jouw eigen niveau. Met de hand-out die je aan het begin van de lessen ontvangt kun je ook thuis verantwoord aan de slag. 

LOCATIE

De lessen worden gegeven op de Hoornboegse Heide in Hilversum. We verzamelen op de parkeerplaats en vanuit daar start de les. 

De les duurt 60 minuten. 

* Bij extreem weer komt de les te vervallen en kan deze worden ingehaald. 

AANDACHT

De lessen worden door mij gegeven,  fysiotherapeute en geregistreerd ZwangerFit docente. Doordat we in kleine groepen werken, maximaal 7 deelnemers is er alle aandacht voor het individu. 

INVESTERING

De lessen worden gegeven in een 10 lessenreeks. De kosten hiervoor bedragen €125,- incl. BTW. 

* De 10 rittenkaart is 12 weken geldig. 

 

* Steeds meer aanvullende verzekeringen vergoeden (een deel van) de cursus. Om teleurstelling achteraf te voorkomen raden wij je aan dit na te vragen bij je zorgverzekeraar. 

Het is aan te bevelen met de verloskundige of behandelend arts te bespreken of deelname mogelijk is, een verwijzing is niet nodig.   

Volg ons ook via social media

Een kijkje achter de schermen. En tips & tricks die jij wilt weten voor een mindful moederschap